Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-گاهی شرایطی سبب تعطیلی کشور می‌شود که نیروهای کار مجبورند در آن تعطیلی‌ها نیز در واحد‌های کاری خود حاضر شوند و اضافه کار برای آن‌ها اعمال نشود.

 با توجه به تعطیلات روز‌های گذشته که بر اساس اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا صورت گرفت، پنج روز سراسر کشور تعطیل شد به جزء مشاغل ضروری که در این میان بسیاری از کارگران بخش‌های خصوصی که واحد‌های آن‌ها تعطیل نشده بود به این امر اعتراض داشتند؛ لذا بسیاری از کارگران خواستار اعمال اضافه کاری برای این پنج روز که سراسر کشور تعطیل بود، ولی آن‌ها در واحد‌های صنعتی یا شرکت‌ها مشغول به کار بودند، هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در این گزارش به بررسی این موضوع پرداخته ایم که بر این اساس طبق ماده ۶۲ و ۶۳ قانون کار سه نوع تعطیلی برای کارگران تعریف شده که شامل تعطیل جمعه، تعطیلات رسمی و یازدهم اردیبهشت (روز کارگر) است. تعطیلات رسمی تنها بر اساس پیشنهاد هیات وزیران به روسای قوه مقننه و قوه مجریه صورت می‌گیرد که به غیر از این سه مورد تعطیل رسمی دیگری وجود ندارد، لذا اضافه کاری در حالی تایید می‌شود که کارگر یا در روز کارگر یا تعطیل رسمی مشغول به کار باشد.

باتوجه به اینکه ستاد ملی مبارزه با کرونا تعطیل رسمی اعلام نکرده، در واقع تعطیل سراسری برای صنوف بوده یعنی اصناف باید بسته باشند، اما به این معنی نیست که کارگران اصناف کار نکنند. به عنوان مثال اگر شخصی کارگاه کفاشی دارد باید در آن روز کرکره مغازه اش پایین باشد، اما می‌توان کارگران را در کار‌های دیگری مثل نظافت یا منظم کردن محیط کار بکار گرفت؛ و حال آنکه ستاد کرونا در تمام اعلامیه ها، تعطیلی را سراسری ذکر کرده، پس تعطیلی سراسری با رسمی تفاوت دارد و هر زمانی در اطلاعیه‌ای اعلام شود که تعطیل رسمی است، آن موقع می‌توان برای کارگر با نرخ ۱.۴ درصد اضافه کاری محاسبه شود؛ لذا تعطیلات اخیر ستاد ملی مبارزه با کرونا برای بخش خصوصی و مغازه‌ها الزام آور نیست ضمن اینکه باید کرکره‌ها پایین باشد تا مشتری‌ها مراجعه نکنند.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اضافه کاری تعطیل رسمی اضافه کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۹۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم روز کارگر در شرکت نیشکر (+عکس)

در مراسمی به مناسبت گرامیداشت مقام کارگر، مدیرعامل کشت و صنعت دهخدا از اقدامات مؤثر برای ارتقای رفاه و معیشت کارگران صنعت نیشکر در سال‌های اخیر خبر داد و این اقدامات را عامل اصلی رضایت‌مندی، تعهد و در نهایت افزایش تولید در این مجموعه بزرگ صنعتی دانست. 

به گزارش روابط‌عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، مسعود کیانی، در این مراسم، با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر ارتباط مستقیم «حال خوب ملت» با «حال خوب کارگر»، گفت: در چند سال اخیر، شاهد اقدامات مؤثری برای ارتقای سطح رفاه کارگران این مجموعه صنعتی بوده‌ایم که این امر مرهون مدیریت دکتر ناصری، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر، و اعتقاد ایشان به کارگران به‌عنوان رکن اصلی تولید است.

وی در ادامه افزود: بی‌تردید، حال خوب کارگران نیشکر به‌عنوان سرمایه‌های اصلی این صنعت، نقشی اساسی در افزایش تولید و بازگشت صنعت نیشکر به جایگاه واقعی خود داشته است.

مدیرعامل کشت و صنعت دهخدا همچنین به تبیین نقش کلیدی کارگران در تحقق شعار سال پرداخت و بر تداوم تلاش‌ها برای ارتقای سطح رفاه و معیشت این کارگران تأکید و اظهار امیدواری کرد که با همدلی و همراهی یکدیگر، شاهد تحقق شعار جهش تولید در سال جاری باشیم.

کیانی در پایان، ضمن اشاره به برگزاری موفقیت‌آمیز سومین جشنواره ملی شکرستان (برداشت نیشکر) در کشت و صنعت دهخدا، از حمایت‌های بی‌دریغ دکتر ناصری و همچنین تلاش‌های ارزشمند تمامی عوامل در برگزاری این رویداد به‌یادماندنی در سال گذشته، صمیمانه قدردانی کرد.

دهخدا میزبان شایسته جشنواره شکرستان

در ادامه این مراسم، مدیر روابط‌عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی نیز ضمن تجلیل از کارگران، به نقش مهم آن‌ها در رکوردشکنی‌ها اشاره و اظهار کرد که در دوره مدیریت دکتر ناصری اتفاقات مثبتی برای کارگران نیشکر رقم خورده است؛ از جمله این موارد می‌توان به پرداخت به‌موقع حقوق، بهبود شرایط کار و ایجاد امنیت شغلی اشاره کرد که همگی در راستای ارتقای جایگاه واقعی کارگران در این صنعت بوده است.

دکتر ولید آلبوناصر همچنین از میزبانی شایسته کشت و صنعت نیشکر دهخدا در برگزاری سومین جشنواره ملی شکرستان قدردانی کرد و استقبال چشمگیر مردم از این جشنواره را نشان‌دهنده پیوند عمیق و ناگسستنی مردم با این صنعت راهبردی دانست.

وی در پایان با بیان اینکه اختتامیه بخش رقابتی این جشنواره در محورهای رسانه، ادبیات، نقاشی و عکاسی در کشت و صنعت امیرکبیر برگزار شد، تأکید کرد که چنین رویدادی نقشی مهم در معرفی ظرفیت‌های کم‌نظیر صنعت نیشکر، رونق جوامع محلی و ایجاد ارتباطی عمیق‌تر بین مردم و این صنعت راهبردی دارد.

بر اساس این گزارش، در مراسم گرامیداشت مقام کارگر که یکشنبه (۱۶اردیبهشت‌ماه) در کشت و صنعت نیشکر دهخدا برگزار شد، برنامه‌های متنوعی به اجرا درآمد.

در پایان نیز از کارگران نمونه، بازنشستگان، برگزیدگان و داوران مسابقات قرآنی و همچنین عوامل اجرایی سومین جشنواره ملی شکرستان با اهدای لوح تقدیر، تجلیل به عمل آمد. 

دیگر خبرها

  • مراسم روز کارگر در شرکت نیشکر (+عکس)
  • تغییر تعطیلی آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه و تاثیر آن در آموزش
  • هدف ستاد تعطیلی واحدهای صنفی نیست/صنوف با قوانین هماهنگ شوند
  • کارگران پیش قراولان جهش تولید هستند
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها مراودات اقتصادی را به سه روز کاهش می‌دهد
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • بررسی علت مرگ کارگر معدن کوهبنان در دستور کار قضایی است
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی